Ha szükséged lenne egy jópofa, fogantyús tárolóra, és van kéznél egy régi cipődoboz, most megmutatjuk hogyan készítsd el.

Kellékek:

  • ceruza
  • vonalzók
  • snitzer, olló
  • egy cipődoboz
  • ragasztópisztoly
  • fólia a doboz befedéséhez

 

Fektesd az oldalára a cipődobozt, majd vonalzóval mérd ki a felét (A pont), a felső, nyitott részén! Derékszögvonalzóval állíts merőlegest erre, és jelöld be ceruzával (B vonal)!

A fenti ponttól jobbra és balra kb. 5 centiméterre tegyél egy-egy jelölést (C és D), majd kösd össze a lentivel (E jelzés), hogy egy háromszöget kapj! Ha kész, vágd ki úgy, ahogy a fotón látod! Leírva elsőre bonyolultnak tűnhet, de a kép önmagáért beszél.

Az előző lépéseket ismételd meg a szemközti oldalon is, majd örülj neki!

Hajtsd félbe a dobozt! Előtte finoman bekarcolhatod, mondjuk a snitzer hegyével, de csak óvatosan, nehogy átvágd a kartont. Senki sem szereti, ha becsapják! (Tegye fel a kezét, akinek tetszett az előző poén!)

Most hajlítsd vissza a dobozt, hogy felszerkeszthess egy fogantyút rá! Pontos méreteket nem adunk, mivel a Te cipődobozod eltérhet a mienktől. Lazulj, méretezz kedved szerint!

Melegítsd elő a ragasztópisztolyt! (A képen látható már az új darab, ugyanis az előző pont nálam lett zárlatos, amikor a zsenília drót majmot készítettem. Gyorsan rendeltem egy ugyanolyat a feleségemnek, hátha nem veszi észre…)

Ha eltávolítottad a felesleges részeket a fogantyúból, elkezdheted a ragasztást! Hajtsd félbe ismét a dobozt! 

Hohó, most jön a doboztető, mert azt sem dobjuk ám csak úgy ki! Ha megszáradt az alsó rész, állítsd a képen látható módon a tetőt mellé. Jelöld meg a találkozási pontot, majd ismételd meg a szemközti oldalon is! Ez fogja a tárolód oldalát képezni.

A jelzések mentén ollóval, vagy snitzerrel, szabd ki az oldalakat! Ha készen vagy, ragaszd fel őket!

Fóliából készíthetsz borítást, de akár színes papírt is használhatsz. Mi a belsejével kezdtük a műveletet.

Tipp: Ha műanyag fóliát használsz, ellenállóbb lesz a tárolód a vízzel szemben.

A már majdnem kész tárolódat tedd az oldalára, ahogy a képen látod, és rajzold körbe, így megkapod azt a részt, amit ki kell vágnod a fóliából! Ezt ismételd meg az összes befedendő oldalon!

A fogantyút ne felejtsd el újra kivágni, ha már letakartad az előbb.

Ha hozzánk hasonlóan fóliázol, jó szolgálatot tehet egy régi bankkártya, amivel kinyomkodhatod a nem kívánt légbuborékokat.

A felesleges részeket óvatosan vágd le! Azért mondom, hogy óvatosan, mert nálunk is előfordult egy-két helyen, hogy megsérül az alatta lévő réteg.

Ezennel elkészült a praktikus kis tároló! Lényegében akármire használhatod. A feleségem például dughagymát rakott bele, és olyan lendülettel vitte ki a kertbe, hogy alig tudtam lefotózni.

Kellemes időtöltést, és jó kertészkedést (vagy mást) kívánunk!

 

Próbáljátok ki a fenti ötletet, és ha tetszett, kövessétek Facebook oldalunkat, vagy, ha további segítségre van szükségetek, csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz. Ha kedvetek tartja, fotózzátok le a saját alkotásotokat, és töltsétek fel az Instagram-ra #5lettar címkével. További frappáns ötletekért nézzétek meg Pinterest oldalunkat!

Szerző: Fawlty

Kivitelező: Etta