Rendhagyó módon ma egy különleges kinézetű tortát fogunk elkészíteni.
Hozzávalók:
a tésztához
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
a krémhez
- 6 tojássárgája
- 1 csom. főzős, vaníliás pudingpor
- 1 csom. főzős, puncs ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg sütőmargarin
a tetejére
- 5 dkg kókuszreszelék
- cukorkák (vagy csokikrém) a díszítéshez
Ez eredetileg a Raffaello szelet receptje, amit a Príma konyhában olvastunk pár éve, de mi továbbgondoltuk, így lett belőle húsvéti süti.
Készítsük el a tésztát!
Üsd fel a hat tojást, majd a fehérjét géppel, vagy kézi habverővel verd kemény habbá! Amikor kezd megszilárdulni, add hozzá apránként a cukrot.
Ezután a lisztet a kókuszreszelékkel keverd össze, majd óvatosan - hogy ne törjön össze - forgasd bele a habba!
Az így kapott tésztát öntsd bele egy tortaformába, amit előre kibéleltél sütőpapírral, majd megvizezett habkártyával, vagy spatulával egyengesd el a tetejét!
Előmelegített sütőben 170 °C körülbelül 20-25 percig süsd a piskótát! Az eredménynek így kell kinéznie.
Miután kihűlt a tészta, vágd ketté!
A két rész egyikét a tortaforma segítségével, a képen látható módon szabdald fel! Ebből a félből készül a nyuszi két füle, valamint a nyakkendője, a másik pedig magát a fejét adja. Állítsd össze a tésztát a képen látható módon.
Most jöhet a krém!
A tojássárgáját, a vaníliapudinggal, és 1 dl tejjel keverd simára! Ezt öntsd a forrásban lévő tejhez, majd kevergetés mellett pár perc alatt főzd sűrűre, majd tedd félre hűlni!
Ezután főzd meg a puncspudingot, és azt is hagyd kihűlni!
Tipp: a feleségem úgy szokta elkészíteni a pudingot, hogy csak azután teszi bele a cukrot, hogy az megfőtt, így sosem kap le neki.
A margarint először magában, majd a 20 dkg porcukorral keverd habosra! A kihűlt pudingot apránként dolgozd bele!
A sárga krémet töltsd habzsákba, majd kezd el felvinni a nyuszi fejére! Hagyj egy keveset a fülek, valamint a nyakkendő körvonalához is!
A puncspudingot a nyúl fülének belsejére és a nyakkendőjére kend fel!
Azért, hogy a nyuszi igazán szőrősnek tűnjön, szórd meg a sárga részeket kókuszreszelékkel!
A tapsifüles arcát, szemeit, nyakkendőjét pedig ízlés szerint díszítsd fel! Mi például évről évre variálunk rajta valamit, ahogy azt az alábbi ábrákon láthatod. Akár már a sárga krémmel megrajzolhatod a nyúl pofiját, meg az orrát. Csokikrémmel kontrasztosabbá teheted az egyes részeket. Örömteli sütést, jó étvágyat, valamint kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
Próbáljátok ki a fenti ötletet, és ha tetszett, kövessétek Facebook oldalunkat, vagy, ha további segítségre van szükségetek, csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz. Ha kedvetek tartja, fotózzátok le a saját alkotásotokat, és töltsétek fel az Instagram-ra #5lettar címkével. További frappáns ötletekért nézzétek meg Pinterest oldalunkat!
Szerző: Fawlty
Kivitelező: Etta